KluBar

HAPPY OL’ McWEASEL

Promocijska turneja ob izidu albuma ‘Such is Life’

Happy Ol’ McWeasel, akrobatski, glasen folk punk rock band, se bo v sklopu promocijske turneje ob izidu albuma Such is Life, dne 22. aprila, ustavil tudi v kranjskem KluBaru.

Happy Ol’ McWeasel sredi marca izdajajo tretji album ‘Such is Life’. Stilsko prepoznaven, Vizlovski, a hkrati poln svežine, novih glasbenih teritorijev in izzivov, prinaša 13 skladb, med katerimi ste jih nekaj že slišali (‘Last Good Chance’, ‘Mickey Lad’, ‘See You Tomorrow’, ‘Break Them Bones’ in nedavno izdano ‘100 Years‘).

V šestnajstih letih obstoja so Happy Ol’ McWeasel postali presneto nepozaben, neprekosljiv šus band, ki vedno znova in znova spraši epske koncerte. Sedmerica v sestavi Gregor Jančič (glas), Martin Bezjak (violina), Primož Zajšek (harmonika), Aleš Voglar (bobni), Aleš Pišotek (kitara), Matej Kosmačin (bas kitara) in Timi Krajnc (bendžo, akustična kitara) slavi po svojih energičnih, nepozabnih, divjih špilih. Folk punk rock s pristnim mariborskim šusom je tista garancija za izkušnjo, ki pusti vtis. Ali tatu. Ali oboje.

In tudi v Kranju bo tako, saj bodo Happy Ol’ McWeasel proslavili izid novega albuma in njemu v čast 22. aprila koncertirali v KluBaru.

***************************************

VSTOPNINA:

Prvih 50 »early bird« vstopnic le 10 EUR | do 150. vstopnice 12 EUR | od 151. naprej in na koncertu pa 15 EUR.

Prodajno mesto: lokal KluBar / Spletna prodaja: https://klubar.si/vstopnice/

Možna je tudi rezervacija miz, in sicer po sistemu 20€ za mizo s štirimi stoli. Torej lahko rezervirate mizo za 4, 8, 12 oseb! V kolikor se odločite npr. za mizo za 8 oseb, kupite 2 rezervaciji. Poleg rezervacije morate kupiti tudi osnovno vstopnico za koncert!  Povezava je enaka kot na e-vstopnice, kjer na izbranem dogodku pritisnete gumb “rezervacija mize” : https://klubar.si/vstopnice/

Vstopijo lahko le polnoletni obiskovalci!

***************************************

O SKUPINI

Happy Ol’ McWeasel je band, ki je nastal 17. marca 2007. Zares pa so se združili nekaj dni prej, da so se pripravili na svoj prvi koncert na St. Patrick’s Day. Seveda takrat še mladi in zeleni so se sprva definirali kot keltski punk band in igrali muziko, ki intenzivnost punk rocka meša s tradicionalnimi (pretežno) irskimi melodijami in napevi. Poleg kitar, bobnov in basa so tako na tistem prvem koncertu v Pekarni igrali še na bendžo in harmoniko. In seveda nosili kilte, za vsak slučaj.

Njihov prvi album ‘No Offence’ iz leta 2012 je, poleg večinoma avtorskih skladb, vseboval tudi nekaj priredb irskih tradicionalnih (‘Irish Rover’, ki ima, mimogrede, čez 1 milijon ogledov na YouTube, ‘Drunken Sailor’, ‘Foggy Dew’ in ‘Danny Boy’). Že naslednji, ‘Heard Ya Say!’, s skladbami ‘Left Behind’, ‘Good Deeds’, ‘Blow’, ‘Join the Crew’ idr., iz leta 2015, pa je bil izključno njihov. Vizli so nekje na svoji poti odložili kilte, se oddaljili od celtic punka in se prelevili v folk punk rock band. Tak presneto nepozaben, neprekosljiv glasbeni in odrski šus, ki ga ustvarja sedmerica: Gregor Jančič (glas), Martin Bezjak (violina), Primož Zajšek (harmonika), Aleš Voglar (bobni), Aleš Pišotek (kitara), Matej Kosmačin (bas kitara) in Timi Krajnc (bendžo, akustična kitara). Nekje vmes si je band  utrl pot v tujino in pridobil poslušalce iz vsega sveta, njihovo priredbo skladbe ‘Danny Boy’ so čez lužo uporabili za sountrack znane TV serije z Robinom Williamsom v glavni vlogi, v deželi vzhajajočega sonca pa so izdali in razprodali obe njihovi plošči.

Bandova ‘irska’ preteklost je nekako še vedno njihova sedanjost. Na St. Patrick’s Day se je za Vizle zgodilo že marsikaj – na ta dan so imeli prvi koncert v letu 2007, ob njihovi 10. obletnici so prvič koncertirali v (in razprodali!) Kinu Šiška, oba albuma so izdali na ta datum. In tudi tretjega bodo – 17. marca Happy Ol’ McWeasel izdajajo nov album ‘Such is Life’ in se z njim za pasom odpravljajo na obširno koncertno turnejo, v okviru katere bodo dne [DATUM] nastopili tudi v [KLUB in MESTO].

WEB: happyolmcweasel.com

FB: facebook.com/happyolmcweasel

YT: youtube.com/user/happyolmcweasel