KluBar

Videomix – St. Patrick’s edition

Kvaliteten nabor glasbe z ZVOKOM in SLIKO …na tem večeru s poudarkom na video spotih z irsko glasbo!

Torej rola se stari rock, tudi kakšen novejši hit IN pa irska pivska klasika … v glavnem za vsakogar nekaj. Namen večera je kvalitetno druženje z dobro glasbo in s hitro ter kvalitetno postrežbo irskih napitkov. Zraven pridejo še hosese, nagrade, in vesela družba, kar vse skupaj izpade ZMAGOVALNO!

Glasbeni selektor je Klemen Kozjek.

Support: Guinness in Tullamore – OBOJE PO AKCIJSKIH CENAH!

Vljudno vabljeni! Vstopnine ni!

 

***

DAN SVETEGA PATRICKAa je kulturni in verski praznik, ki se vsako leto praznuje 17. marca, na dan smrti svetega Patrika, (cca 385–461), glavnega zavetnika Irske.

Dan sv. Patrika je bil kot praznik uradno uvrščen na koledar katoliške cerkve na začetku 17. stoletja. Datum je bil izbran na dan smrti zavetnika Irske, sv. Patrika in obeležuje prihod krščanstva na Irsko. V zadnjih desetletjih je postal tudi praznik irske kulture in tradicije. Danes slavja običajno potekajo v obliki parad in festivalov, kjer prevladuje zelena barva, ki je simbolno barva Irske in svetega Patrika, kot tudi okraševanje s simboli triperesne detelje.

Praznik se množično praznuje na Irskem in tudi med irsko diasporo, predvsem v Združenem kraljestvu, Kanadi, ZDA, Braziliji, Argentini, Avstraliji in Novi Zelandiji. Koliko Ircev je pa med nami? 😉